Reserves

Jaume Drudis

Jaume Drudis és el director culinari i de restauració del restaurant Bruixes de Burriac by Jaume Drudis i del Grup Claustre.

Va començar la seva carrera culinària molt aviat i es va convertir en el tercer d’una generació de cuiners de Lleida, la seva ciutat natal. El seu pare va ser el seu tutor i mestre i d’ell va aprendre els valors de la cuina clàssica i la seva evolució.
 

En 1990 va aconseguir el premi Àngel Moncusí al millor cuiner jove de la Federació d’Hostaleria de Lleida, cosa que li va permetre continuar estudiant a Bordeaux. Un cop va finalitzar els seus estudis allà, va tornar a Espanya i va treballar en restaurants guardonats amb premis com el de la Guia Michelín. Per exemple, va estar a Neichel, Freixa o Chez Vous.

En 1996 va viatjar a Alemanya i va formar part de l’equip d’R+D al Centre d’Excel·lència d’Unilever. Aquí es va especialitzar en els àmbits d’investigació culinària, percepció sensorial, desenvolupament de conceptes i productes.

Gràcies a tot això, es va integrar en diversos equips multidisciplinaris i va liderar diversos projectes, principalment a Europa i a Amèrica.

El xef Jaume Drudis, a causa de la influència dels seus viatges pels cinc continents, ha desenvolupat projectes amb diferents tecnologies en les categories: salses, sopes, brous, adobs i altres subcategories.

En 2005 va tornar a Espanya com a Director culinari i Xef Executiu d’Unilever – Unilever Foodsolutions Espanya i en 2007 va ocupar el lloc de Lead Chef R & D Deploy EU y Director Culinari d’Unilever.

Va ser en 2011, i fins al 2013, quan va decidir transformar el restaurant familiar en el Jaume Drudis Restaurant, a Torredembarra.