Reserves

Xef Jaume Drudis

El xef Jaume Drudis és un reconegut cuiner que compta amb una àmplia trajectòria en el món de la cuina.

Va començar la seva carrera culinària molt aviat i es va convertir en el tercer d’una generació de cuiners de Lleida, la seva ciutat natal. El seu pare va ser el seu tutor i mestre i d’ell va aprendre els valors de la cuina clàssica i la seva evolució.
 

En 1990 va aconseguir el premi Àngel Moncusí al millor cuiner jove de la Federació d’Hostaleria de Lleida, cosa que li va permetre continuar estudiant a Bordeaux. Un cop va finalitzar els seus estudis allà, va tornar a Espanya i va treballar en restaurants guardonats amb premis com el de la Guia Michelín. Per exemple, va estar a Neichel, Freixa o Chez Vous.

En 1996 va viatjar a Alemanya i va formar part de l’equip d’R+D al Centre d’Excel·lència d’Unilever. Aquí es va especialitzar en els àmbits d’investigació culinària, percepció sensorial, desenvolupament de conceptes i productes. Gràcies a tot això, es va integrar en diversos equips multidisciplinaris i va liderar diversos projectes, principalment a Europa i a Amèrica.

 

El xef Jaume Drudis, a causa de la influència dels seus viatges pels cinc continents, ha desenvolupat projectes amb diferents tecnologies en les categories: salses, sopes, brous, adobs i altres subcategories.

En 2005 va tornar a Espanya com a Director culinari i Xef Executiu d’Unilever – Unilever Foodsolutions Espanya i en 2007 va ocupar el lloc de Lead Chef R & D Deploy EU y Director Culinari d’Unilever.

Va ser en 2011, i fins al 2013, quan va decidir transformar el restaurant familiar en el Jaume Drudis Restaurant, a Torredembarra.

Actualment, és el director culinari i de restauració del restaurant Bruixes de Burriac by Jaume Drudis, gràcies a un acord de col·laboració, un restaurant ubicat a l’Hotel Gran Claustre d’Altafulla.